Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις «Ημέρας κατά των ναρκωτικών». Κυριακή 26 Ιουνίου 2011.

Το έδρανο με τα διευθυντικά στελέχη της "Διεξόδου"
και με τους εισηγητές της Ημερίδας.
 Η 26η Ιουνίου έχει οριστεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών». Στα πλαίσια αυτής της ορισμένης «Ημέρας», το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτι­κών του Νομού Καστοριάς «Διέξοδος», που υπάγεται στον «Οργανισμό Κατά των Ναρκωτι­κών (ΟΚΑΝΑ)», έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει τις κάτωθι δύο σχετικές εκδηλώσεις: 
1)    Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, ώρα 11.00: Ημερίδα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς με γενικό θέμα: «Η γλώσσα της ζωγραφικής των παιδιών. Πρόληψη για την ζωή».
Εισηγητές της Ημερίδας ήταν: α) Ο κ. φαϊτάκης Μανώλης, Παιδοψυχίατρος, Υπεύθυνος Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας, Κεντρικού τομέα Θες/νίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη χρήση της παιδικής ζωγραφικής στις Θεραπείες των παιδιών και των εφήβων, και β) Η κ. Μπούρα Άλκηστις, Κοινωνική Λειτουργός, Εικαστική Θεραπεύτρια επί πτυχίο, με εργασιακή εμπειρία κυρίως στο χώρο της απεξάρτησης από ουσίες ως Κοινωνική λειτουργός και ως ασκούμενη εικαστική θεραπεύτρια, η οποία πα­ρουσίασε τα στάδια του παιδικού ιχνογραφήματος και τα στοιχεία που καθιστούν θερα­πευτική την εικαστική έκφραση των παιδιών.
Το συγκρότημα "blue note band"
κατά την ώρα της υπόψη συναυλίας
   Συντονίστρια της Ημερίδας ήταν η κ. Βόλτση Νικολέτα, Ψυχολόγος. Επιστημονικά Υπεύ­θυνη του Κέντρου Ενημέρωσης και Πρόληψης του Νομού Καστοριάς «Διέξοδος».
2)    Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 20.00: Μουσική Εκδήλωση στη Νότια Παραλία (έναντι Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς) με το συγκρότημα «blue note band» και με χορηγό την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, στελέχη της «Διεξόδου» ενημέρωναν το κοινό για τα προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης και μοίραζαν έντυπο υλικό ανάλογου περιεχομένου.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου