Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πορεία αγανακτισμένων Καστοριανών με δίκυκλα. Κυριακή 26 Ιουνίου 2011.

Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων
Καστοριανών μπροστά στο κτίριο της Νομαρχίας.
  Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά η 1η πορεία αγανακτισμένων πολιτών της με ποδήλατα και μοτοσυκλέτες. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της εν λόγω ημέρας, ώρα 8 μ.μ., συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς περισσότεροι από 200 κάτοικοι της περιοχής, διαφόρων ηλικιών, με τα δίκυκλά τους, και κατόπιν πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, σκοπεύοντας να εκφράσουν μ’ αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους, για τη σημερινή άθλια οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας. Η διαδρομή που ακολούθησαν οι εν λόγω δικυκλιστές ήταν η ακόλουθη: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Νότια παραλία – Κούνιες συνοικίας Ντολτσού – επιστροφή στο σημείο της αφετηρίας.
Μερικοί απ' τους πορευόμενους δικυκλιστές.
  Πριν και μετά την αναφερόμενη πορεία, οι παρευρισκόμενοι Καστοριανοί υπόγραψαν ένα κείμενο έντονης διαμαρτυρίας προς την παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση, με το οποίο ζητούσαν τα εξής:
    i).          Να γίνει λογιστικός έλεγχος του κρατικού χρέους και να γνωστοποιηθεί σε όλους πότε, πόσο, για ποιο σκοπό χρεώθηκε η Ελλάς και ποιοι επωφελήθηκαν εις βάρος της.
  ii).          Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του εξευτελιστικού και αποτυχημένου «Μνημονίου».
 iii).          Να μην υπογράψει η Κυβέρνηση νέο τοκογλυφικό Μνημόνιο υποθήκευσης του εθνικού πλούτου.
iv).          Να γίνει άμεση επαναδιαπραγμάτευση του κρατικού χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου