Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Γιορτή Καστοριανού ψαριού. 30 & 31 Ιουλίου 2011.

Η πλατεία του Απόζαρι
πριν την έναρξη της Γιορτής Ψαριού
   Ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος «Το Απόζαρι» διοργάνωσε κι εφέτος στην πλατεία της επώνυμής του συνοικίας, που βρίσκεται στη βόρεια παραλία της Καστοριάς (Λεωφόρος Νίκης 106), τη γνωστή «Γιορτή ψαριού». Η εν λόγω «Γιορτή» ήταν η 9η στη σειρά και πραγματοποιήθηκε κατά το Σάββατο και την Κυριακή 30 & 31 Ιουλίου 2011, αντίστοιχα, από ώρα 7 μ.μ. κι έως αργά το βράδυ. Το Σάββατο, οι πολυπληθείς επισκέπτες της έφαγαν νόστιμα ψάρια της λίμνης και διασκέδασαν με τα τραγούδια που έπαιξαν με τις κιθάρες τους δύο νεαροί μουσικοί.
Η πλατεία της "Γιορτής Ψαριού".
Άποψη προς τη λίμνη.
   Η περιγραφόμενη τοπική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των μελών του διοργανωτή Συλλόγου που έχουν αποβιώσει κατά τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σε έναν από τους πρωτεργάτες αυτής της «Γιορτής», τον αείμνηστο Λουκά Ζαφείρη.
   Σημειωτέον, ότι στα πλαίσια της αναφερόμενης «9ης Γιορτής Καστοριανού Ψαριού» συνδιοργανώθηκε απ’ τον αναφερόμενο Σύλλογο και το «Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Καστοριάς» και ο «9ος Διαγωνισμός Ψαρέματος» στη λίμνη της Καστοριάς, που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου 2011, από ώρα 9 έως ώρα 12 το μεσημέρι.
Μία λεκάνη με ζωντανά ψάρια της λίμνης
στο χώρο της Γιορτής.

Ο πάγκος διάθεσης των ψαριών
και λοιπών εδεσμάτων. 
Ταψί με τεμάχια ψαριών
έτοιμα για ψήσιμο και τηγάνισμα.

Το θρυλικό Βίτσι,
όπως φαινόταν απ' το χώρο της Γιορτής Ψαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου