Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Εγκαίνια του ιερού ναού Αγίου Νικάνορος στην Καστοριά. 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο ιερός ναός Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
     Στην Καστοριά τελέστηκαν, κατά το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος συνοικίας Χλόης. Ταυτοχρόνως και με την ευκαιρία των εν λόγω Ιερών Εγκαινίων, έγινε η υποδοχή στον εγκαινιαζόμενο ναό τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρας Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
    Αναλυτικά, κατά το προαναφερόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ιερές Ακολουθίες κι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις:
    Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. έγινε στον κόμβο του Αγίου Νικάνορος, η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση Τιμίων και Ιερών Λειψάνων Αγίων Μαρτύρων στην Αγία Τράπεζα του εγκαινιαζόμενου ναού, κατά την τάξη των Εγκαινίων. Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.
Το Ενθύμιον των ιερών εγκαινίων του ναού.
    Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων του Ιερού Ναού και στη συνέχεια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που ήταν η πρώτη στον εγκαινιασμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διανεμήθηκαν ενθύμια και ευλογίες των Ιερών Εγκαινίων.
Την ίδια Κυριακή και ώρα 6.00 μ.μ. τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Πα­ράκληση του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε το Ιερό Λείψανο του προαναφερόμενου αγίου για τον βυζαντινό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.
Εικόνα του αγίου Νικάνορος.


Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
μεταφέρει το ιερό λείψανο του αγίου Δημητρίου.
Οι πιστοί περιμένουν τη μεταφορά του ιερού λειψάνου.

Η λειψανοθήκη του αγίου Δημητρίου.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
κατά την τέλεση των ιερών εγκαινίων.


Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπερειφερειάρχης
προσέρχονται στο ναό του Αγίου Νικάνορος.

Η κ. Φρειδερίκη με το ανιψάκι της
στην είσοδο του ναού.

Γέρων Μοναχός του Αγίου Όρους
εξέρχεται απ' το ναό μετά την απόλυση.

Ο Γιώργος Αλεξίου έξω απ' το ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου