Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η Έκθεση γεωργικών προϊόντων της Καστοριάς. 6 – 8 Ιανουαρίου 2013.

Καστοριανά προϊόντα της Έκθεσης

Οι αγρότες κάτοικοι του Νομού Καστοριάς παράγουν εκλεκτά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που είναι γνωστά και περιζήτητα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα σημαντικότερα απ’ αυτά είναι τα φασόλια, τα μήλα, οι ντομάτες, τα σταφύλια, τα τυριά, τα κρασιά κ. ά.
Μία ενδιαφέρουσα Έκθεση και προβολή των εν λόγω προϊόντων, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από την 6η έως και την 8η Ιανουαρίου 2013, στο Εμπορικό και βιοτεχνικό Επιμελητήριο Καστοριάς. Την Έκθεση αυτή επισκέφθηκε ο Καστοριανός δάσκαλος Γιώργος Αλεξίου, είδε τα προβαλλόμενα προϊόντα, παρέλαβε μερικά ενημερωτικά της έντυπα και τράβηξε αρκετές φωτογραφίες, τις οποίες παρουσιάζει εδώ.
Ο χώρος της Έκθεσης στο Ε. Β. Ε. Καστοριάς.
Κείμενο εντύπου της Έκθεσης
«Αμάλθεια»
Παραδοσιακά προϊόντα
Δυτική Μακεδονία
Τόπος με ιδιαίτερα γνωρίσματα και με ανέγγιχτες από το χρόνο φυσικές ομορφιές.
Καστοριά
Ένα τοπίο με σπάνια ομορφιά και ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα. Άνθρωποι φιλόξενοι με αρχοντιά, γνήσιοι Μακεδόνες. Τα γεννήματα της μακεδονικής γης έθρεψαν γενιές και γενιές, αλλά και μας, με την πιο υγιεινή διατροφή. Γι’ αυτό τιμούμε τη γη μας και την διαφημίζουμε και σε σας.
«Αμάλθεια»
Ένας χώρος που εκφράζει το μεγαλείο της περιοχής, προϊόντα παραδοσιακά, προϊόντα βιολογικά, δίχως πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, φτιαγμένα σύμφωνα με τις αγαπημένες συνταγές των γιαγιάδων μας.
Θα σας τα δείξουμε με προθυμία και αγάπη και με πολιτιστικό πατριωτισμό που μας περισσεύει μέσα στη σύγχρονη ζωή, την άοσμη και συχνά αποστασιοποιημένη.
Θέλουμε να βάλουμε ξανά στη ζωή μας τους γευστικούς θησαυρούς της μάνας γης, προσθέτοντας χρώμα, μυρωδιές και αρώματα κάνοντας μαζί σας ένα γευστικό ταξίδι στον τόπο μας. Ένα ταξίδι γεύσεων που σώθηκε με την προφορική παράδοση, την εμπειρία και μεταφέρθηκε από τη γιαγιά στην κόρη, στη νύφη, στην εγγονή, προσθέτοντας έναν κρίκο στην αλυσίδα του χθες ως το σήμερα.

Η όμορφη ξεναγός της Έκθεσης

Προϊόντα της Καστοριάς






Ενημερωτικό έντυπο της Έκθεσης

Ενημερωτικό έντυπο της Έκθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου