Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Εκδρομείς από τη Λεύκη Καστοριάς στη Λούτσα Πρέβεζας για θαλασσινό μπάνιο. Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.

Λουόμενοι στην πλαζ της Λούτσας.
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Ο Άγιος Χριστόφορος» Λεύκης Καστοριάς, που έχει ως Πρόεδρό του τη δραστήρια και άριστη Νηπιαγωγό κ. Άννα Παπαδημητρίου, διοργάνωσε άψογα και πραγματοποίησε μ’ επιτυχία την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 μία υπέροχη εκδρομή για θαλασσινό μπάνιο στη φημισμένη παραλία της Λούτσας Πρέβεζας. Στην εν λόγω εκδρομή συμμετείχαν περίπου 30 μέλη του αναφερόμενου Συλλόγου από τη Λεύκη, κι επίσης 20 φίλοι τους από τα γύρω χωριά και την πόλη της Καστοριάς.
Το λεωφορείο της εκδρομής ξεκίνησε από τη Λεύκη την 7η πρωινή ώρα με οδηγό τον κ. Κοσκινάρη και μετά από άνετο ταξίδι 2 ωρών έκανε μία ολιγόλεπτη στάση κοντά στα Ιωάννινα για ξεκούραση των επιβατών του. Ακολούθως συνέχισε κανονικά το ταξίδι προς τον προορισμό του. Κατά τη διαδρομή του πέρασε δίπλα από το προστατευόμενο Έλος Καλοδικίου, όπου επιπλέουν αναρίθμητα νούφαρα, και δίπλα από το καταπληκτικό Δέλτα του ποταμού Αχέροντα, όπου υπάρχει το αρχαίο ομώνυμο Νεκρομαντείο, καθώς και το λεγόμενο Δάσος της Περσεφόνης.

Η πλαζ της Λούτσας. Μερική άποψη.
Οι εκδρομείς έφθασαν στην ονειρική παραλία της Λούτσας περί την 11η πρωινή ώρα και αμέσως μπήκαν για μπάνιο στην ελκυστική θάλασσα. Η εν λόγω παραλία έχει μήκος 3 χιλιόμετρα περίπου, περιβάλλεται από πυκνό δάσος πεύκης, διαθέτει εκτεταμένη ψιλή αμμουδιά κι έχει πεντακάθαρα νερά. Οι λουόμενοι παρέμειναν στην εν λόγω παραλία ένα επτάωρο περίπου και απόλαυσαν όλες τις χάρες της θάλασσας. Κατόπιν, ώρα 6.30 απογευματινή, πήραν το δρόμο της επιστροφής στην (για την) Καστοριά, όπου έφθασαν γύρω στα μεσάνυχτα ευχαριστημένοι και χαρούμενοι.
'Αποψη της παραλίας Λούτσας.

Ο εκδρομέας Γιώργος Αλεξίου στην πλαζ της Λούτσας.






Ο περικαλλής ναός του Αγίου Χριστοφόρου Λεύκης,
του επώνυμου αγίου του αναφερόμενου Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου