Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Στο μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Δρυόβουνου Κοζάνης. Κυριακή 4 Αυγούστου 2013.

Άποψη της ιεράς μονής Μεταμόρφωσης
του Σωτήρος στο Δρυόβουνο Κοζάνης.
Η ιερά μονή τής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που βρίσκεται κοντά στο θεοσκέπαστο χωριό Δρυόβουνο της εύανδρης επαρχίας Βοΐου Κοζάνης, ιδρύθηκε το έτος 1592 κι έκτοτε αποτελεί ένα απ’ τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης. Το εν λόγω μοναστήρι εορτάζει και πανηγυρίζει, όπως είναι φυσικό, κατά την ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, δηλαδή στις 6 Αυγούστου, και γι΄ αυτό, ήδη από την 1η του αυτού μηνός, δέχεται πληθώρα ευσεβών προσκυνητών. Στους εν λόγω προσκυνητές περιλαμβάνεται και ο γράφων δάσκαλος Γιώργος Τ. Αλεξίου, ο οποίος επισκέφτηκε την αναφερόμενη ιερά μονή το πρωί της Κυριακής 4 Αυγούστου 2013, παρακολούθησε μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους τής γύρω περιοχής τη Θεία Λειτουργία κι ακολούθως έλαβε μερικές φωτογραφίες αυτής (της μονής), που τις παρουσιάζει εδώ.
Προσκυνητές στην είσοδο του Καθολικού
της ιεράς μονής του Δρυόβουνου.
Το φετινό πρόγραμμα- έτους 2013 - της ιεράς πανήγυρις του Μοναστηριού έχει ως ακολούθως:
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 και ώρα 7 μ.μ.: Θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου και θα επακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.
Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 και ώρα 7 π.μ.: Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου. Θα επακολουθήσει Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κι Ευλόγηση Άρτων.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ: Θα τελεστεί Εσπερινός και Μνημόσυνο των Κτητόρων της ιεράς μονής.

Ο Ξενώνας (;) της ιεράς μονής.




Η γιαγιά Αντιγόνη στο μοναστηριακό Αγίασμα
του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Εσωτερικός αυλόγυρος του μοναστηριού.


Τα σήμαντρα της ιεράς μονής.


Στον εξώστη της μονής.

Πτέρυγα κελιών της ιεράς μονής.

Πανοραμική θέα της περιοχής Βοΐου
από τον εξώστη του μοναστηριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου