Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Εκδρομή Καστοριανών για θαλασσινό μπάνιο στη Λούτσα Πρέβεζας. Κυριακή 19 Ιουλίου 2015.

Το Γραφείο Γενικού τουρισμού Kastoria Tours του κ. Νίκου Στυλιάδη διοργάνωσε άψογα και πραγματοποίησε μ’ επιτυχία την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 μία υπέροχη εκδρομή για θαλασσινό μπάνιο στη φημισμένη παραλία της Λούτσας Πρέβεζας. Στην εν λόγω εκδρομή συμμετείχαν περίπου 100 κάτοικοι της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού.
Τα δύο λεωφορεία της εκδρομής ξεκίνησαν από την Καστοριά την 7.30 πρωινή ώρα και μετά από άνετο ταξίδι 2 ωρών έκαναν μία ολιγόλεπτη στάση κοντά στα Ιωάννινα για ξεκούραση των επιβατών τους. Ακολούθως συνέχισαν κανονικά το ταξίδι προς τον προορισμό τους. Κατά τη διαδρομή τους πέρασαν δίπλα από το προστατευόμενο Έλος Καλοδικίου, όπου επιπλέουν αναρίθμητα νούφαρα, και δίπλα από το καταπληκτικό Δέλτα του ποταμού Αχέροντα, όπου υπάρχει το αρχαίο ομώνυμο Νεκρομαντείο, καθώς και το λεγόμενο Δάσος της Περσεφόνης.

Οι εκδρομείς έφθασαν στην ονειρική παραλία της Λούτσας περί την 11η πρωινή ώρα και αμέσως μπήκαν για μπάνιο στην ελκυστική θάλασσα. Η εν λόγω παραλία έχει μήκος 3 χιλιόμετρα περίπου, περιβάλλεται από πυκνό δάσος πεύκης και άλλων αειθαλών δέντρων και θάμνων, διαθέτει εκτεταμένη ψιλή αμμουδιά κι έχει πεντακάθαρα νερά. Οι λουόμενοι παρέμειναν στην εν λόγω παραλία ένα οκτάωρο περίπου και απόλαυσαν όλες τις χάρες της θάλασσας. Κατόπιν, ώρα 7.00 απογευματινή, πήραν το δρόμο της επιστροφής στην (για την) Καστοριά, όπου έφθασαν γύρω στα μεσάνυχτα πλήρως ικανοποιημένοι και χαρούμενοι.



Ο δάσκαλος Γιώργος Αλεξίου
στην παραλία της Λούτσας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου