Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

13 Σεπτεμβρίου. + Εγκαίνια ναού της Αναστάσεως, Ιεροσολύμων. Εορτάζει ο ομώνυμος ναός του Γέρμα.

Ο ναός της Αναστάσεως του Κυρίου στον Γέρμα.
Στο βάθος διακρίνεται το χωριό.
Η αγία Εκκλησία μας εορτάζει την ερχόμενη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 την ανάμνηση των εγκαινίων του πανίερου ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα (βλέπε σχετικώς: http://www.saint.gr/2419/saint.aspx). Την ίδια ημέρα, όπως είναι φυσικό, εορτάζει και ο ομώνυμος εξοχικός ναός που είναι κτισμένος απ’ το έτος 1980 στην τοποθεσία Πηγαδάκι του Γέρμα Καστοριάς.
Ο δρόμος πρόσβασης στον εν λόγω ναό έχει χαλάσει κατά τα τελευταία χρόνια απ’ τις βροχές σε 2 – 3 σημεία του κι ένεκα τούτο οι ευσεβείς κάτοικοι του Γέρμα αδυνατούν να τον επισκεφτούν (το ναό) με τ’ αυτοκίνητά τους και δεν τελούν πλέον Θεία Λειτουργία εντός του. Για να αποκατασταθούν οι ολίγες καταστροφές του αναφερόμενου δρόμου και να μπορούν οι Γερμανιώτες να προσέρχονται τακτικά στον υπόψη εξαιρετικό ναό, απαιτούνται λίγα – πολύ λίγα χρήματα, που δύναται και πρέπει να τα διαθέσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1)  Είμαστε βέβαιοι, ότι μόλις αποκατασταθεί η πρόσβαση με αυτοκίνητο στον αναφερόμενο ναό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ θα προσκληθεί απ’ την Ενορία του Γέρμα και θα προσέλθει προθύμως εκεί να τελέσει τα εγκαίνια αυτού και τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης του.
2) Για τον ιερό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, Γέρμα, βλέπε στη Διεύθυνση: http://fos-kastoria.blogspot.gr/2014/04/blog-post_18.html?spref=fb.

Άποψη του ναού Αναστάσεως του Κυρίου, Γέρμα.

Ο Γέρμας και η περιοχή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου