Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια του ανακαινισμένου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Ο ανακαινισμένος και εγκαινιασμένος ιερός ναός
Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε τον εγκαινιασμό του προσφάτως ανακαινισθέντος ιστορικού ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής. Ο εν λόγω επιβλητικός ναός βρίσκεται στο κέντρο του παλαιού και τωρινόν άκρον του νέου οικισμού της Κρυσταλλοπηγής, σε υψόμετρο 1150 μ. Έχει οικοδομηθεί από έμπειρους Ηπειρώτες μαστόρους με τοπικούς κυβόλιθους, περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Στο τέμπλο του υπάρχουν αξιόλογες φορητές εικόνες, που φιλοτέχνησε άριστος αγιογράφος από τη Δροσοπηγή Φλώρινας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρωινό του αναφερόμενου Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα εξής λειτουργικά γεγονότα στο ακριτικό χωριό Κρυσταλλοπηγή. Ο Επίσκοπος κ.κ. Σεραφείμ της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, στην οποία υπάγεται εκκλησιαστικώς η Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, τέλεσε στον θεματικό ναό του Αγίου Γεωργίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων και την παρουσία πολλών ευσεβών χριστιανών τής γύρω περιοχής. Ο Επίσκοπος τέλεσε επίσης και την ακολουθία των ιερών εγκαινίων του υπόψη ναού και κατέθεσε στην Αγία Τράπεζά του τεμάχιο ιερού λειψάνου του πάτρωνά του αγίου Γεωργίου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωνε κι επεξηγούσε στους πιστούς το πνευματικό νόημα και τους υψηλούς συμβολισμούς των υπ’ αυτού γενομένων ιερών πράξεων.
Ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και των εγκαινίων του ιερού ναού ο Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ απένειμε το εκκλησιαστικό οφίκιο του Οικονόμου στον άξιο εφημέριο της Κρυσταλλοπηγής π. Γεώργιο Παντόπικο και απηύθυνε πατρικές ευχές στους παρευρισκόμενους ευσεβείς χριστιανούς και γενικά σε (για) όλους τους θεοφιλείς κατοίκους της Κρυσταλλοπηγής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Βλέπε περισσότερα για τα εγκαίνια του Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής στον Ιστότοπο της ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς:
http://www.imkastorias.gr/index.php/enimerosi/arxeio-ekdiloseon/item/2709-egkainia-naoy-sta-ellinoalvanika-synora-foto

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
κατά την τέλεση  της Θείας Λειτουργίας
στον άγιο Γεώργιο Κρυσταλλοπηγής.



Το καταπληκτικό κωδωνοσάσιο
του Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής.

Οι ερειπωμένες οικίες της παλαιάς Κρυσταλλοπηγής
πέριξ του ναού Αγίου Γεωργίου.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
χειροθετεί στο αξίωμα του Οικονόμου
τον ιερέα π. Γεώργιο Παντόπικο.

Η παλαιά πηγή - κρήνη με το κρυστάλλινο νερό
πλησίον του ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου